15 June 2007

Κανίβαλος είναι ο τύπος που πάει στο εστιατόριο και παραγγέλνει ένα σερβιτόρο... O Θεόφιλος δεν ήταν από αυτούς.



Όλοι όσοι εκτιμούμε την κληρονομιά αυτού του τόπου,θυμόμαστε τον Θεόφιλο Σεχίδη. Σύμφωνα με ένα από τα άρθρα που είχε δημοσιεύσει το Bήμα του άρεσε πολύ το διάβασμα, η ζωγραφική και η κλασική μουσική. Εμείς σαν ελάχιστο φόρο τιμής 8α του αφιερώσουμε ένα ποίημα,ένα έργο τέχνης και ένα μουσικό έργο. Αν οι αρχές του δίναν λίγες στιγμές ελευθερίας ακόμα, ο Θεόφιλος,σίγουρα θα τις αφιέρωνε στην μαγειρική, γι' αυτό και ο τίλος του σημερινού post και το έργο του Νταλί. Επειδή ο χρόνος τα έφερε αλλιώς, δεν σημαίνει πως το βάζουμε κάτω. Απλά θυμόμαστε και μαθαίνουμε από το παρελθόν. Εμείς Θεόφιλε, ξέραμε και αγγίξαμε το νόημα του σκοπού σου.

Στάσου μακρύτερα... Γιατί με σκιάζεις;
Θανάση τι έκαμα και με τρομάζεις;
Πως είσαι πράσινος; Μυρίζεις χώμα...
Πες μου... δεν έλυωσες, Θανάση, ακόμα;
Αριστοτέλης Βαλαωρίτης - Ο βρυκόλακας

Salvador Dali - Cannibalism in Autumn


Clockwork Orange - Soundtrack

Πάτα τη μασέλα για να το κατεβάσεις.

09 June 2007

Τα παιδία παίζει (και τραγουδούν επίσης)

Krzysztof Komeda : Rosemary's Baby

Η ζωή μερικές φορές ερωτεύεται παράφορα την ειρωνεία. Αυτό συνέβη και στον Ρόμαν Πολάνσκι, γνωστό σκηνοθέτη επικεντρωμένο στις ταινίες ψυχολογικού τρόμου ή καλύτερα, θρίλερ. Μόνο που το soundtrack που επιμελήθηκε ο Krzysztof Komeda (ή Christopher Komeda) δεν δημιούργησε τόσο τρόμο όσο η καλλιτεχνική πινελιά των αποστόλων του Μάνσον, την μέρα που επισκέφτηκαν την σύζυγο του Πολάνσκι, Σάρον Τέιτ. Εκείνο το αυγουστιάτικο βράδυ η Τέιτ και άλλοι 4 φίλοι του ζευγαριού θα συναντήσουν τον Δημιουργό τους. Τι πιο έντονο και αληθοφανές θρίλερ από αυτό Κύριε Πολάνσκι? "The dispensation of life and death" θα έλεγε ένας φίλος σας...



Σύντομο βιογραφικό για την "κινηματογραφική" ζωή του Polanski.

Ο Roman Polanski (φωτό επάνω) είναι ένας μεγάλος (73 ετών) Πολωνοεβραίος σκηνοθέτης, που το '68 παντρεύτηκε (2ος γάμος) την κατά δέκα χρόνια νεώτερή του Sharon Tate (φωτό επάνω).
Ένα χρόνο όμως μετά ο γάμος τους έλαβε τέλος άδοξα. Στις 9 Αυγούστου 1969 η εγκυμονούσα καλλονή, βρήκε φρικτό θάνατο (φωτό παρακάτω) από τους "Άγγελους του Charlie"(φωτό κάτω) όπως τους αναφέρουν μερικοί χαριτολογώντας.
Ο Roman εκείνες τις μέρες βρήκε την ευκαιρία να φωτογραφηθεί για το περιοδικό LIFE στον τόπο του εγκλήματος, ποζάροντας πάνω από το αίμα της γυναίκας του που είχε μείνει στο πάτωμα. Το ίδιο έτος έχασε τον φίλο του και δημιουργό του soundtrack που σας παρέχουμε, Krzysztof Komeda.
Το πένθος του δεν πρέπει να κράτησε πολύ, καθώς το έτος 1977 (στα 43 του) άρχισε να επιδίδεται πάλι στο μεγαλύτερο πάθος του. Συγκεκριμένα οι αρχές τον συνέλαβαν με τις κατηγορίες του βιασμού με χρήση ναρκωτικών, ασέλγεια στη 13χρονη κοπέλα Samantha Geimer και ένα σωρό άλλες κατηγορίες που δεν χρειάζεται να αναφέρω.
Ακολούθησε όμως μια κλασσική τακτική εγκληματιών για να γλυτώσει την βαριά ποινή της φυλάκισής του. Το έσκασε από την Αμερική και μέχρι σήμερα που γράφω αυτό το κείμενο, είναι ένας καταζητούμενος, ένας φυγάς. Ούτε στην απονομή των βραβείων Όσκαρ δεν παρευρέθηκε (2002), όταν κέρδισε το αντίστοιχο βραβείο σκηνοθεσίας. Ο Roman απο το 1989 προσπαθεί να ζήσει μια ήρεμη ζωή με την κατά 33 χρόνια νεότερη του σύζυγο Emmanuelle Seigner.

Πάτα τη μασέλα για να το κατεβάσεις.

Lynyrd Skynyrd - Second Helping



Oι Lynyrd Skynyrd ήταν ένα πολλά υποσχόμενο συγκρότημα. Δυστυχώς όμως οι πτήσεις charter δεν συνιστώνται για επιτυχημένους μουσικούς. Ζωή σε εμάς.

Το δεύτερο album του συγκροτήματος για εσάς.

Second Helping

1. Sweet home Alabama
2. I Need You
3. Don't Ask Me No Questions
4. Workin' For MCA
5. The Ballad of Curtis Lowe
6. Swamp Music
7. The Needle And The Spoon
8. Call Me The Breeze
9. Don't Ask Me No Questions (Single Verison)
10.Was I Right Or Wrong (Demo)
11.Take Your Time

Πάτα τη μασέλα για να το κατεβάσεις.

04 June 2007

Charlie-A-Go-Go

Για τους νοσταλγούς των χρόνων της αθωότητας και μόνο, είναι αφιερωμένο αυτό το 10λεπτο ποτ-πουρί με τραγούδια που ξυπνάνε μνήμες και με τις λέξεις αυτού που δεν έσβησε ο χρόνος και η φθορά, να μας αγκαλιάζουν σαν θρόισμα φύλλων, σαν καλοκαιρινό αεράκι.
"...Θα 'θελα να 'σουν καλοκαίρι και στα χέρια σου να κρατάς γερά την νιότη μου..."


Πάτα τη μασέλα για να το κατεβάσεις.

03 June 2007

IQ 136 is deadly


Αφήστε τον EDMUND KEMPER να σας μιλήσει για τον εαυτό του.

Ottis & Henry = B.F.F.E.

Charles Manson - Lie (The love and terror cult)



Για τον Charles Manson, τον μεγάλο αυτό καλλιτέχνη της μουσικής και της ίδιας της ζωής, λίγα μπορούμε να πούμε. Το πρώτο μας post δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από το πρώτο album της ηγετικής αυτής φυσιογνωμίας. Κυκλοφόρησε το έτος 1970 και περιείχε το τραγούδι Cease to exist, γραμμένο από τον Charlie, που είχαν τραγουδήσει και οι Beach Boys το 1969 με τίτλο Never Learn Not To Love. Δεν μπορούμε βέβαια να παραλείψουμε τις ανεπανάληπτες ερμηνείες στα τραγούδια Look At You Game Girl (το 1993 ερμηνεύτηκε από τους Guns n' Roses στο album The Spaghetti Incident) και το συγκλονιστικό People Say I'm No Good. Ας αφήσουμε όμως τα πολλά λόγια γιατί ήρθε η ώρα να απολαύσετε το:


Πάτα τη μασέλα για να το κατεβάσεις.

Καλωσόρισμα



Καλήν εσπέρα, φίλοι μας. Μείνετε συντονισμένοι σε αυτή την σελίδα για μουσική, άρθρα και φωτογραφίες που αναφέρονται σε ανθρώπους με ρομαντισμό και άποψη, με συναισθήματα και συναίσθηση. Υπάρχει μια όαση ηρεμίας και γαλήνης στο τέλος της παράνοιας...