09 June 2007

Krzysztof Komeda : Rosemary's Baby

Η ζωή μερικές φορές ερωτεύεται παράφορα την ειρωνεία. Αυτό συνέβη και στον Ρόμαν Πολάνσκι, γνωστό σκηνοθέτη επικεντρωμένο στις ταινίες ψυχολογικού τρόμου ή καλύτερα, θρίλερ. Μόνο που το soundtrack που επιμελήθηκε ο Krzysztof Komeda (ή Christopher Komeda) δεν δημιούργησε τόσο τρόμο όσο η καλλιτεχνική πινελιά των αποστόλων του Μάνσον, την μέρα που επισκέφτηκαν την σύζυγο του Πολάνσκι, Σάρον Τέιτ. Εκείνο το αυγουστιάτικο βράδυ η Τέιτ και άλλοι 4 φίλοι του ζευγαριού θα συναντήσουν τον Δημιουργό τους. Τι πιο έντονο και αληθοφανές θρίλερ από αυτό Κύριε Πολάνσκι? "The dispensation of life and death" θα έλεγε ένας φίλος σας...



Σύντομο βιογραφικό για την "κινηματογραφική" ζωή του Polanski.

Ο Roman Polanski (φωτό επάνω) είναι ένας μεγάλος (73 ετών) Πολωνοεβραίος σκηνοθέτης, που το '68 παντρεύτηκε (2ος γάμος) την κατά δέκα χρόνια νεώτερή του Sharon Tate (φωτό επάνω).
Ένα χρόνο όμως μετά ο γάμος τους έλαβε τέλος άδοξα. Στις 9 Αυγούστου 1969 η εγκυμονούσα καλλονή, βρήκε φρικτό θάνατο (φωτό παρακάτω) από τους "Άγγελους του Charlie"(φωτό κάτω) όπως τους αναφέρουν μερικοί χαριτολογώντας.
Ο Roman εκείνες τις μέρες βρήκε την ευκαιρία να φωτογραφηθεί για το περιοδικό LIFE στον τόπο του εγκλήματος, ποζάροντας πάνω από το αίμα της γυναίκας του που είχε μείνει στο πάτωμα. Το ίδιο έτος έχασε τον φίλο του και δημιουργό του soundtrack που σας παρέχουμε, Krzysztof Komeda.
Το πένθος του δεν πρέπει να κράτησε πολύ, καθώς το έτος 1977 (στα 43 του) άρχισε να επιδίδεται πάλι στο μεγαλύτερο πάθος του. Συγκεκριμένα οι αρχές τον συνέλαβαν με τις κατηγορίες του βιασμού με χρήση ναρκωτικών, ασέλγεια στη 13χρονη κοπέλα Samantha Geimer και ένα σωρό άλλες κατηγορίες που δεν χρειάζεται να αναφέρω.
Ακολούθησε όμως μια κλασσική τακτική εγκληματιών για να γλυτώσει την βαριά ποινή της φυλάκισής του. Το έσκασε από την Αμερική και μέχρι σήμερα που γράφω αυτό το κείμενο, είναι ένας καταζητούμενος, ένας φυγάς. Ούτε στην απονομή των βραβείων Όσκαρ δεν παρευρέθηκε (2002), όταν κέρδισε το αντίστοιχο βραβείο σκηνοθεσίας. Ο Roman απο το 1989 προσπαθεί να ζήσει μια ήρεμη ζωή με την κατά 33 χρόνια νεότερη του σύζυγο Emmanuelle Seigner.

Πάτα τη μασέλα για να το κατεβάσεις.

1 comment:

ΣΚΙΑΧΤΡΟ said...

Ποιος θα τον ήξερε αν δεν τον έκανε διάσημο ο Charlie?